Kopfoto-Nieuwsbrief-HOB-3

Beste reader reader,

Dit is de nieuwsbrief van buurtvereniging Het Oude Buurtje. Gemiddeld eenmaal per maand voorzien wij u van nieuws betreffende Het Oude Buurtje.
Mocht u geen nieuwsbrief meer willen ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven middels de link onderaan de nieuwsbrief. Wij hopen natuurlijk dat u de nieuwsbrieven waardeert.

NIEUWSBRIEF JUNI 2019

Vanuit het bestuur

Kandidaat voorzitter buurtvereniging

Mocht u bij de ALV van afgelopen 27 maart aanwezig zijn geweest, dan heeft u van onze voorzitter Leo Spruit begrepen dat hij het stokje van voorzitter graag door wil geven. Leo is met veel enthousiasme voorzitter, maar ziet zijn functie graag aan een nieuw bevlogen lid overgaan. Leo blijft nog wel andere taken binnen HOB uitvoeren.

Wij zijn verheugd dat zich inmiddels een lid heeft gemeld die bereid is de taak van voorzitter op zich te nemen. Wij weten echter niet of er meer personen zijn die zich beschikbaar zouden willen stellen, dus bij deze de oproep. Vernemen wij voor 1 juli niets, dan gaan we over tot de aanstelling.

Ons bestuur bestaat uit enthousiaste vrijwilligers en wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die ons willen ondersteunen.

Afbeelding word jij ons nieuwe bestuurslid
Afbeelding voorkom woninginbraak politie
Inbrekers actief
Van diverse buurtbewoners hebben we bericht ontvangen dat er de afgelopen weken in onze wijk wordt ingebroken. De inbrekers zijn zowel overdag, als ’s nachts actief. Zo zijn er pogingen tot inbraak gedaan in de CJ Kievietshof en er is daadwerkelijk ingebroken in de Ramaerstraat en aan de Hoofdweg.
Bij verdachte situaties bel 112. Geef locatie en signalementen door en probeer op een veilige manier zicht te houden.
Kijk voor meer informatie om de inbrekers proberen buiten de deur te houden op:
www.maakhetzeniettemakkelijk.nl

Regels huur en gebruik van Duofiets

Duofiets
De duofiets is in gebruik! Vanaf heden kan de duofiets ook in het weekend gebruikt worden. De volgende instructies zijn door Horizon aan ons doorgegeven.
  • Van maandag t/m vrijdag tussen 10 – 16 uur kan bij de receptie de sleutel en afstandsbediening gehaald en teruggebracht worden.
  • In het weekend en na 16 uur bij de begane grond de sleutel (kleine sleutel aan kralenketting) vragen van het kastje bij de receptie en weer terugbrengen bij begane grond.
  • In agenda (in het weekend en na 16 uur in de papieren agenda) zetten dat je de fiets gebruikt, naam, tijd invullen en controleren of hij al niet is gereserveerd.
  • Bruikleenovereenkomst invullen (zit in map in het kastje bij de receptie). De receptiemedewerker van Horizon zal deze overhandigen. Er is een aparte bruikleenovereenkomst voor leden van het Oude Buurtje. HOB leden betalen €2,- voor gebruik van de fiets.
  • Bij eerste gebruik de handleiding doorlezen (zie map in kastje receptie) en ontvang je instructie over het gebruik.
  • Vergeet niet na gebruik van de fiets de sleutel en de afstandsbediening van de fiets bij de receptie in te leveren.
  • In het mandje van de duofiets zit een rugtasje met daarin nogmaals de handleiding en twee regencapes.
  • Meer informatie: telefoonnummer 023-5616000.
Activiteitencommissie
Buitenspeeldag afgelast
Helaas gooide de vele regen roet in het eten en moest de activiteitencommissie op het laatste moment besluiten om de buitenspeeldag af te lassen. Gelukkig was het verhuurbedrijf waar we het springkussen hadden gehuurd bereid om kosteloos te annuleren.
Ook willen wij supermarkt Dirk van de Broek heel hartelijk danken voor de sponsoring van goederen en produkten.
De activiteitencommissie gaat binnenkort in overleg om op een ander moment een nieuw speelmoment te organiseren.

Save the date voor de jaarlijkse buurtbbq!
De jaarlijkse buurtbbq komt er ook weer aan! Noteer de datum van zaterdag 24 augustus 2019 vast in uw agenda! Een persoonlijke uitnodiging volgt!

Nieuws vanuit Bardo

Simone Koops-Ouwerkerk nieuwe directeur-bestuurder Bardo

De Raad van Toezicht van Stichting Bardo is verheugd te kunnen mededelen dat met ingang van 1 september aanstaande Simone Koops-Ouwerkerk wordt benoemd als directeur-bestuurder van Stichting Bardo. Zij volgt Marion Sonneveld op die na zeven jaar afscheid neemt als directeur-bestuurder.

Simone is van origine jurist en is sinds 1991 werkzaam in de gezondheidszorg. Zij heeft diverse functies gehad op MT- en directieniveau, met name in de ziekenhuissector. Meest recent was zij als netwerkdirecteur verantwoordelijk voor de oncologische samenwerking tussen drie ziekenhuizen in Gelderland. Zij heeft hart voor de palliatieve zorg en kent Bardo nog uit het verleden als bestuurder van de Stichting Vrienden van Hospice Bardo.

Haar uitgebreide ervaring in de zorgwereld zal goed van pas komen. Bovendien zal zij haar kennis en ervaring met betrekking tot vraagstukken op het gebied van positionering, samenwerking en organisatieontwikkeling kunnen inzetten voor de verdere invulling van de ambitie van Bardo.
Over Bardo
Bardo biedt zorg en ondersteuning in de laatste fase van het leven. In het hospice en thuis. Daarnaast ontwikkelt en deelt Bardo actief haar kennis en kunde over palliatieve zorg. In het hospice in het centrum van Hoofddorp bevinden zich tien ruime patiëntenkamers. Deze zijn elk voorzien van een eigen keukentje, badkamer en buiten. Ook heeft het hospice een stilteruimte en een gezamenlijke woonkamer met een uitgestrekt uitzicht op de Geniedijk.
Voor vragen kunt u contact opnemen met Lucia van der Borg, verantwoordelijke voor de PR en Voorlichting van Bardo via tel. 020 - 333 4711 of lbroos@hospicebardo.nl.
Hoofddorp aan Zee uitnodiging

Nieuws vanuit Horizon m.b.t. de binnentuin

Horizon Nieuwsbrief 3 binnentuin

Natuurstrook Jansoniusterrein

Elke 2e zaterdag van de maand kunt u de handen uit de mouwen steken op de natuurstrook achter Hospice Bardo. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Franke van de Laan van Stichting MEERGroen via telefoonnummer 06-48226490 of via e-mail info@stichtingmeergroen.nl
whatsapp HOB

Het Oude Buurtje
heeft een WhatsApp BuurtPreventiegroep

Klik hier om u op te geven

HOBbels

HOBbels logo 4
  • Keek op de Week - Heeft u vragen aan het bestuur van Het Oude Buurtje? Dit kan elke 1e woensdag van de maand 'live' van 09:30 tot 10:15 uur in het restaurant van Horizon waar enkele bestuursleden klaar zitten om uw vragen of opmerkingen te beantwoorden. Of mail uw vragen aan voorzitter@hetoudebuurtje.nl
  • Meldingen - Dringend verzoek: alle meldingen over losse tegels, verzakkingen in de weg of stoep, takken die in de weg zitten (kortom alle ongemakken die verholpen kunnen worden door de gemeente) graag doorgeven op: https://haarlemmermeergemeente.nl/taak/direct-melden of via de website van Het Oude Buurtje via de link https://www.hetoudebuurtje.nl/gemeentelijke-info/
facebook twitter 
footer