Kopfoto-Nieuwsbrief-HOB-3

Beste reader reader,

Dit is de nieuwsbrief van buurtvereniging Het Oude Buurtje. Gemiddeld eenmaal per maand voorzien wij u van nieuws betreffende Het Oude Buurtje.
Mocht u geen nieuwsbrief meer willen ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven middels de link onderaan de nieuwsbrief. Wij hopen natuurlijk dat u de nieuwsbrieven waardeert.

NIEUWSBRIEF JANUARI 2018

Beste wensen voor 2018!

In het licht van het nieuwe jaar, stralen heel veel nieuwe wensen van warmte, voorspoed, vriendschap en geluk!

Een prettig en gezond nieuwjaar!

Het bestuur van HOB wenst u alle goeds voor 2018!
Beste wensen 2018
Kerstborrel 2017

Grote opkomst kerstbuurtborrel


Maandag 18 december jl. heeft de activiteitencommissie weer een gezellige buurtborrel georganiseerd ter gelegenheid van kerst.

Na een hartelijk welkom door bestuurslid Pim werd het 190-ste lid van de buurtvereniging welkom geheten. Hierna werd er volop bijgepraat onder het genot van een glas gluhwijn of warme chocomel met slagroom. Het was weer een gezellige kerstbuurtborrel van Het Oude Buurtje!
Kerstboominzameling-januari-2018

Inzameling kerstbomen

Fijn dat jullie zo actief zijn in onze wijk! Er zijn in totaal 129 kerstbomen ingezameld. Wel iets minder dan in 2017 maar de Meerlanden is er erg blij mee. Voor alle deelnemers was er 0,50 cent per ingeleverde kerstboom en per woonadres 1 heerlijke taart van de HEMA.
Maaike van Nieuwenhuijzen heeft dit jaar de meeste kerstbomen opgehaald. Met 47 kerstbomen was zij de terechte winnaar. Zij won een bioscoopbon voor twee personen.

Activiteiten jaarplanning 2018


 1. Spelletjesmiddag 14 februari 2017 in Horizon van 14.00 uur tot 15.30 uur
 2. Landelijke schoonmaakdag – 24 maart 2018 – lezing zwerfinator – i.s.m. NMCX – tijd volgt
 3. Algemene Ledenvergadering 28 maart 2018 – nadere informatie volgt
 4. Paasactiviteit – 31 maart 2018 – nadere informatie volgt
 5. Rondom Koningsdag – 27 april 2017 – Ledenlekkeractie
 6. Collecte Oranjefonds – in de week van 22 mei t/m 26 mei 2018
 7. Buitenspeeldag – 13 juni 2018 nadere informatie volgt
 8. Buurtbbq – 25 augustus 2018 – nadere informatie volgt
 9. Burendag – 22 september 2018 – nadere informatie volgt
 10. Informatie avond voor de wijk – 10 oktober 2018 - nadere informatie volgt
 11. Herfst workshop – 3 november 2018 – nadere informatie volgt
 12. Rondom Sinterklaas – 5 december 2018 – Ledenlekkeractie
 13. Kerstborrel – 17 december 2018 – nadere informatie volgt.
Noteer deze data vast in uw agenda! Houd de website www.hetoudebuurtje.nl, de Facebookpagina hetoudebuurtjehoofddorp en de informatiezuil in de gaten voor nadere informatie
doppenfles

Opbrengst doppenfles 2017


Er is afgelopen jaar ongeveer 210 kilo doppen ingeleverd bij NMCX voor de stichting KNGF voor geleidehonden. Wij zijn hier als bestuur heel blij mee. Ga vooral zo door en blijf de doppen inleveren in de doppenfles bij Horizon!

Ledenbijdrage 2018


De ledenbijdrage zal eind van deze maand (januari) geïncasseerd worden. De ledenbijdrage voor 2018 is in de Ledenvergadering van 2017 als volgt vastgesteld:
 • Gezinnen € 15,00
 • Eén-gezinshuishoudens € 10,00.
meerradio-haarlemmermeer-cover

Interview MeerRadio

Op Zaterdagmiddag 6 januari 2018 zijn bestuursleden Pim en Leo geïnterviewd door Nicolien van MeerRadio. Zij kwam in Horizon een taart brengen namens Meerradio!
Even stonden we als buurtvereniging in het middelpunt van de belangstelling op de radio. Pim en Leo hebben het een en ander verteld over het reilen en zeilen in de vereniging en wat we allemaal doen voor en met de buurt.zLeuke PR voor Het Oude Buurtje.

Gezocht!

Enthousiaste helpende handen voor in de activiteitencommissie!
Al is het maar een keer per jaar

We hebben het allemaal druk, druk, druk en nog eens druk….. Maar wat is er nu leuker dan een paar uurtjes in de maand meehelpen met het organiseren van leuke activiteiten in ons buurtje! Er zijn activiteiten voor jong en oud! Ben jij diegene die wij zoeken? Meehelpen bij 1 activiteit per jaar is zeker ook één van de mogelijkheden. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Linda, Pim, Harm en of Marleen via activiteiten@hetoudebuurtje.nl.
whatsapp HOB

Het Oude Buurtje
heeft een WhatsApp BuurtPreventiegroep

Klik hier om u op te geven

HOBbels

HOBbels logo 4
 • Keek op de Week - Heeft u vragen aan het bestuur van Het Oude Buurtje? Dit kan elke 1e woensdag van de maand 'live' van 09:30 tot 10:15 uur in het restaurant van Horizon waar enkele bestuursleden klaar zitten om uw vragen of opmerkingen te beantwoorden. Of mail uw vragen aan voorzitter@hetoudebuurtje.nl
 • Meldingen - Dringend verzoek: alle meldingen over losse tegels, verzakkingen in de weg of stoep, takken die in de weg zitten kortom alle ongemakken die verholpen kunnen worden door de gemeente doorgeven op: https://haarlemmermeergemeente.nl/taak/direct-melden
 • Website HOB – bekijk ook eens de website van het Oude Buurtje via hetoudebuurtje.nl.
 • Snoeien - In december zijn de bomen gesnoeid in Het Oude Buurtje
 • Verkeersonderzoek - In januari worden de resultaten bekend van het verkeersonderzoek dat onlangs is verricht in HOB.
 • Gebiedsbeheer - In januari maken we een rondje met gebiedsbeheer.
 • Nieuwe gebiedsmanager - In december hebben we kennis gemaakt met de nieuwe gebiedsmanager en wij wensen hem veel succes.
facebook twitter
footer
MailPoet