Kopfoto-Nieuwsbrief-HOB-3

Beste reader reader,

Dit is de nieuwsbrief van buurtvereniging Het Oude Buurtje. Gemiddeld eenmaal per maand voorzien wij u van nieuws betreffende Het Oude Buurtje.
Mocht u geen nieuwsbrief meer willen ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven middels de link onderaan de nieuwsbrief. Wij hopen natuurlijk dat u de nieuwsbrieven waardeert.

NIEUWSBRIEF MAART 2018

Ledenvergaderig

Algemene Ledenvergadering HOB

Het bestuur van de buurtvereniging nodigt u van harte uit voor de algemene ledenvergadering op woensdag 28 maart aanstaande. We starten om 20.00 uur en inloop is vanaf 19.45 uur. Einde van de vergadering is uiterlijk om 22.00 uur.
Adres: ’t Kruispunt (grote zaal) Horizon, Kruislaan 54.
Alle leden zijn persoonlijk per e-mail of per post uitgenodigd.
Wees welkom!

Zwerfinator “viert” Opschoondag in ’t Oude Buurtje


Zaterdag 24 maart a.s. is het Landelijke Opschoondag. Ter gelegenheid van deze dag geeft Dirk Groot, alias de Zwerfinator, een lezing in het verzorgingstehuis Horizon in ’t Oude Buurtje in Hoofddorp. Onderwerp van zijn betoog is de Plastic Soep en het belang van het opruimen van zwerfafval. Natuurlijk gaan de handen ook uit de mouwen en gaat Dirk met bezoekers de wijk in om zwerfafval op te ruimen. De schoonmaakactie wordt afgesloten met een hapje en een drankje. Doe jij mee aan deze actie? Kom dan zaterdag 24 maart om 13.45 uur naar verzorgingstehuis Horizon. Einde van de activiteit is om 17.00 uur.
Graag aanmelden via activiteiten@hetoudebuurtje.nl

Landelijke Opschoondag
Ieder jaar organiseert Supporter van Schoon de Landelijke Opschoondag. Iedereen kan zijn of haar opschoonactie aanmelden en vrienden, familie en vooral buren uitnodigen aan deze actie mee te doen. Wil jij, net als in ’t Oude Buurtje een actie starten? Of wil je kijken aan welke actie je bij jou in de buurt mee kunt doen? Ga naar www.supportervanschoon.nl, Je kunt je op deze pagina ook aanmelden voor de actie in ’t Oude Buurtje.

Prachtplekken
Jaarlijks worden in Haarlemmermeer 3 plekken aangepakt waar op dat moment zwerfafval structureel en in aanzienlijke mate wordt achtergelaten. Elke aanpak start met een onderzoek door de bekende zwerfafvalraper Dirk Groot, alias de Zwerfinator. Samen met vrijwilligers registreert hij het zwerfafval via de app Litterati. De gegevens worden geanalyseerd waarna er een gesprek volgt met bezoekers, omwonenden en andere betrokkenen over de resultaten: zo wordt gekeken hoe ze samen van de betreffende plek een nog mooiere prachtplek kunnen maken. Dit PrachtPlekken-project wordt ondersteund door NMCX Centrum voor Duurzaamheid.
Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij Virgil Bawits, projectleider (zwerf)afval, NMCX Centrum voor Duurzaamheid, tel 06-18945493.

Bardo Leest

De Onwaarschijnlijke reis van Harold Fry


Buurtbewoner Els van Dijk maakt ons attent op onderstaande bijeenkomst.
Op donderdag 19 april a.s. bespreken we graag met een groepje mensen van binnen en buiten Bardo “De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry” van Rachel Joyce.
Wij laten ons graag inspireren door boeken, de schrijvers, verhalen en door elkaar. Wat spreekt jou aan? Wat doet een boek met jou? Wat doet het met mij? Hoe heeft het jou en mij wellicht geholpen?
Harold Fry
Pauline Sietsema (vrijwilliger bij Hospice Bardo):
”Harold Frey verlaat zijn huis om een brief te posten aan een oud collega die in een Hospice verblijft. Bij de brievenbus besluit hij de brief niet te posten maar zelf te gaan brengen en hij begint te lopen…. Je loopt in dit verhaal als ware met hem mee dat is ook de rode draad, maar gaandeweg ontdek je dat er meerdere verhalen doorheen lopen. Het verhaal is bijna een spirituele pelgrimage.”
Ton van der Stelt (vrijwilliger bij Hospice Bardo):
“Een pelgrimage van verdriet, hoop, vertrouwen en uiteindelijk liefde.”
Heb je interesse om dit boek met meer mensen bij Bardo te bespreken? Voel je vrij om aan te sluiten! Inloop vanaf 19:45 uur. We starten om 20:00 uur en gaan door tot ongeveer 21:30 uur.
Deelname is gratis. Meld je van tevoren wel even aan via leerhuis@hospicebardo.nl
Flyer-Paasactiviteit-2018-A4

Gezocht! Enthousiaste helpende handen voor in de activiteitencommissie!

We hebben het allemaal druk, druk, druk en nog eens druk….. Maar wat is er nu leuker dan een paar uurtjes in de maand meehelpen met het organiseren van leuke activiteiten in ons buurtje! Er zijn activiteiten voor jong en oud! Ben jij diegene die wij zoeken? Meehelpen bij 1 activiteit per jaar is zeker ook één van de mogelijkheden. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Linda, Pim, Harm en of Marleen via activiteiten@hetoudebuurtje.nl.
whatsapp HOB

Het Oude Buurtje
heeft een WhatsApp BuurtPreventiegroep

Klik hier om u op te geven

HOBbels

HOBbels logo 4
  • Keek op de Week - Heeft u vragen aan het bestuur van Het Oude Buurtje? Dit kan elke 1e woensdag van de maand 'live' van 09:30 tot 10:15 uur in het restaurant van Horizon waar enkele bestuursleden klaar zitten om uw vragen of opmerkingen te beantwoorden. Of mail uw vragen aan voorzitter@hetoudebuurtje.nl
  • Meldingen - Dringend verzoek: alle meldingen over losse tegels, verzakkingen in de weg of stoep, takken die in de weg zitten kortom alle ongemakken die verholpen kunnen worden door de gemeente doorgeven op: https://haarlemmermeergemeente.nl/taak/direct-melden
  • Website HOB – bekijk ook eens de website van het Oude Buurtje via hetoudebuurtje.nl.
  • Nieuwe gebiedsmanager – Zijn naam is David Michel. Hij zal zich tijdens de ALV kort voorstellen.
  • De LinieGroen licht voor nieuwbouw Praktijkschool de Linie en het Hoofdvaart College. Meer informatie via praktijkschooldelinie.nl.
facebook twitter
footer
MailPoet