Kopfoto-Nieuwsbrief-HOB-3
Beste buurtbewoners

Als bestuur van ‘t Oude Buurtje hebben we regelmatig overleg met de gemeente. We bespreken dan punten die we van belang vinden voor de leefbaarheid in de wijk.
In ons laatste overleg hebben we o.a. de volgende punten besproken:

Opknappen Fortweg, Kruislaan en Raadhuislaan.
Hier vind je de laatste informatie over dit project: https://haarlemmermeergemeente.nl/raadhuislaan-kruislaan-en-fortweg-diverse-werkzaamheden

Kruispunt Ter Veenlaan – Hoofdweg
We hebben aangegeven dat het kruispunt niet veilig is. De gemeente heeft de stopstreep aan de kant van de Ter Veenlaan naar voren verplaatst en er ook voor gezorgd dat de stopstreep voorbij de afritten op de stoep lopen, zodat duidelijk is dat daar niet geparkeerd mag worden. De gemeente verwacht dat dit het kruispunt veiliger maakt.

Instabiele situaties voetpaden n.a.v. graafwerkzaamheden gaskabel
De nutsbedrijven leggen, na hun werkzaamheden, de straatstenen niet goed neer, wat zorgt voor hobbelige voetpaden. De gemeente heeft dit ook gemerkt en dit besproken met de verantwoordelijke. Maak een melding wanneer de straat ongelijk teruggelegd is. Via de volgende link kan een melding gemaakt worden: https://www2.formulieren.haarlemmermeer.nl/formulieren/direct-melden/no-login/categorie

We hebben ook geluidsoverlast aangekaart die we vaak in het weekend (vrijdag en zaterdag) tussen 0:00 en 4:00 uur ’s nachts hebben. Dit is vooral wanneer de Horeca aan de Hoofdvaart gaat sluiten. Er wordt, door de gemeente, contact op genomen met de wijkagent van het centrum en de collega’s van handhaving. (Dit punt verhuist naar de actielijst.

Op 23 februari hebben we weer overleg met de gemeente. We zouden graag horen wat jullie als buurtbewoners besproken willen hebben. Je kunt je vraag (met onderbouwing) sturen naar secretariaat@hetoudebuurtje.nl, doe dit ajb voor zondag 19 februari, zodat wij dit ook nog met de gemeente kunnen delen voor het overleg. (Het is kort dag en we zullen ons leven beteren)

Punten die we in ieder geval willen bespreken met de gemeente:

Parkeren in de wijk
 • Controle op te lang parkeren en foutparkeren
  • Controle-auto controleert niet op foutparkeren. Wie controleert hier wel op? Er staan dagelijks auto's buiten de vakken geparkeerd. (Hoofdweg).
Controle op doordraaien blauwe schijf
 • Waarom geldt de blauwe zone niet op zondag. Parkeren langs de Hoofdvaart is op zondag van 12 tot 18 uur wel betaald. De winkels in het centrum zijn tegenwoordig ook op zondag open en dat merken we omdat winkelpersoneel op zondag de straten vol zetten.
 • Parkeren op zondag bij de Kerk bij de Ter Veenbrug. Daar wordt buiten de vakken en buiten de blauwe zone in de Ter Veenlaan geparkeerd.
 • Oplaadpaal Raadhuislaan al maanden buiten gebruik. Er schijnt al meerdere keren met de "uitbater" contact opgenomen te zijn, maar de paal werkt nog steeds niet. Er zijn maar 2 oplaadpalen voor totaal 3 auto's in de wijk beschikbaar.
 • Duidelijkheid wanneer je een melding doet bij de gemeente. Nu word je soms doorverwezen naar de politie.
Veiligheid
 • Snelheid meten in de wijk met smile apparaat
Deelauto in de wij
 • Er zijn op dit moment 8 deelauto’s in Hoofddorp, waarbij de dichtstbijzijnde Noord en Toolenburg zijn. Hoe kunnen we een deelauto in de wijk krijgen?
Gedragscode voor Horecabedrijven in en om het centrum.
 • Kunnen we aan een gedragscode werken voor de Horeca in het centrum, om met de Horeca, gemeente en bewoners tot een lijst met geboden te komen waarmee we het centrum en de omliggende buurten leefbaar houden.
 • Zeker nu er veel nieuwe gebouwen bij komen en in de Tuinweg nieuwe Horeca geplant is. Denk hierbij ook aan het Raadhuisplein. Waar bewoners de klok gelijk konden zetten op basis van de muziek die zij hoorden van het plein (dag in dag uit dezelfde muziek)
 • Op dit moment is er overlast van Horeca. Door luide muziek, mensen die naar huis gaan en dan op straat de avond nog even doorspreken en dan zingend of joelend verder gaan en mensen met auto's die toeterend afscheid nemen ed.
Glimlach smiley
facebook twitter 
footer
Email Marketing Powered by MailPoet