Beste reader reader

Dit is de nieuwsbrief van buurtvereniging Het Oude Buurtje. Gemiddeld eenmaal per maand voorzien wij u van nieuws betreffende Het Oude Buurtje. Mocht u geen nieuwsbrief willen ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven middels de link onderaan de nieuwsbrief. Wij hopen natuurlijk dat u de nieuwsbrieven waardeert.

Nieuwsbrief augustus 2016

---

Ontdek de magie van Fort Hoofddorp

Op zaterdag 10 september 2016 (open monumentenweekend) en op zaterdag 17 september 2016 (Fortenfestival) opent het Fort Hoofddorp haar deuren  voor publiek!
Het adres is Hoofdweg 739.

Er worden deze dagen diverse activiteiten op en rond het forteiland georganiseerd, o.a. een rondleiding op en door het Fort, een vlot bouwen en varen door de fortgracht en pannenkoeken bakken met het meel van Molen de Eersteling.

Speciaal voor deze dagen zal de verdedigingskoepel en de caponière worden leeggepompd en te bezichtigen zijn. Diverse vrijwilligers zijn aanwezig om u rond te leiden. Tip: trek oude schoenen of regenlaarzen aan en kom op de fiets of lopend.

Stichting Fort van Hoofddorp zal tijdens deze dagen een tipje van de sluier oplichten wat de verdere plannen zijn met het Fort. Het streven is om het Fort begin 2018 publieksklaar te hebben. Het doel is om een prachtige locatie te creëeren waar allerlei culturele activiteiten plaatsvinden met ook een fijne horecagelegenheid.

Op het moment van schrijven zijn de tijden van de opening nog niet bekend. Houd de plaatselijke kranten in de gaten voor meer informatie.

Komt u ook de magie van het Fort ervaren?

---

Burendag dit jaar op

24 september 2016

Op zaterdag 24 september a.s. werkt  HOB mee aan de landelijke Burendag 2016.  Op het speelveld hoek Boekelstraat- Ter Veenlaan steken wij van 10.00 uur tot 14.00 uur de handen uit de mouwen om een vlaggenmast op te knappen en een HOB informatiebord te maken en neer te zetten.

Het bestuur heeft de afgelopen tijd contacten gelegd met bewoners uit onze buurt die mee willen denken over het ontwerp van het informatiebord. 

U kunt uw ontwerpen nog aanleveren tot 27 augustus 2016 via secretariaat@hetoudebuurtje.nl of inleveren bij de voorzitter Leo Spruit,
Ramaerstraat 4.

Voorwaarden zijn:

• maatvoering 1.00 meter x 1.30 meter

• duurzaam

• er moet informatie in te plaatsen zijn.

De inwendige mens zal tijdens de Burendag aan ook niets onbreken. Vragen over de invulling van de Burendag of aanmelden kan via activiteiten@hetoudebuurtje.nl

Samen werken we aan HOB!

---


HOB stimuleert het doel van Chris Schrijfwaren

U kan deze stichting helpen en tegelijkertijd zorg dragen voor ons milieu.

Hoe doet u dit? Verzamel alle door u afgedankte schrijfwaren. Iedere kapotte of niet meer bruikbare balpen, vulpen,  markeerstift,  kleurstift, whiteboardstift of correctieproducten zijn 0,02 cent waard voor de stichting Chris Schrijfwaren.  U kunt uw gebruikte schrijfwaren opsturen in een zak, krat en of schoenendoos.

Waar staat deze stichting voor? Stichting Chris is er voor….. alle kinderen, jongeren, opvoeders en jeugdwerkers die daar behoefte aan hebben. Chris biedt een luisterend oor en een helpende hand d.m.v. Chris Chat en Connect (via de site www.chris.nl anoniem een profiel aanmaken). Daarnaast geeft Chris ondersteuning, toerusting en voorlichting over onderwerpen waar jongeren mee worstelen.

Deze organisatie stuurt de gebruikte schrijwaren naar een recyclebedrijf en onvtangt hiervoor een vergoeding.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carla Bakker voor gratis verzendlabels via  telefoonnummer 06-23580601 of via c.bakker@voorkom.nl

---

BuurtBBQ

Vergeet u zich niet aan te melden voor de jaarlijks terugkerende gezellige buurtbbq op zaterdag 27 augustus a.s.?

Aanmelden kan via het strookje op de reeds in de wijk verspreide flyer.

Vragen over de buurtbbq of de flyer kwijt? 

Klik hier voor het aanmeldformulier

Of e-mail naar activiteiten@hetoudebuurtje.nl.

---

HOBbels

Keek op de Week - Heeft u vragen aan het bestuur van Het Oude Buurtje? Dit kan iedere woensdag 'live' van 09:00 tot 10:15 uur in de grote zaal van Horizon waar enkele bestuursleden klaar zitten om uw vragen of opmerkingen te beantwoorden. 

Vacature kascommissie vervuld - HOB lid de heer V. van Kuijvenhoven is bereid gevonden om voor de Algemene Ledenvergadering 2017 de financiën te controleren.

Donatie kerstborrel - HOB heeft 3 flessen Glühwein gedoneerd gekregen van een HOB lid. Onze hartelijke dank hiervoor!!

Hondenpoep - Vriendelijk, doch dringend, verzoek aan alle hondenbezitters in onze wijk! Ruim op na uw hond!

Vacature Secretaris - Wilt u vol enthousiasme ons HOB-bestuur ondersteunen? Stuur dan een mail naar secretariaat@hetoudebuurtje.nl.

Rectificatie nieuwsbrief juli 2016 - De “sloot” achter bij de Geniedijk is uitgebaggerd moet zijn het Achterkanaal bij de Geniedijk is uitgebaggerd.

---

Het Oude Buurtje heeft een

WhatsApp BuurtPreventie

Klik hier om u op te geven

---

Het is alweer augustus!

---