Beste reader reader

Dit is de nieuwsbrief van buurtvereniging Het Oude Buurtje. Gemiddeld eenmaal per maand voorzien wij u van nieuws betreffende Het Oude Buurtje. Mocht u geen nieuwsbrief willen ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven middels de link onderaan de nieuwsbrief. Wij hopen natuurlijk dat u de nieuwsbrieven waardeert.

Nieuwsbrief september 2016

---

BuurtBBQ wederom geslaagd!

Op zaterdag 27 augustus jl. was het weer zover! De jaarlijks terugkerende buurtbbq van Het Oude Buurtje! Om 17.00 uur druppelden de eerste buurtbewoners het veld op bij de Boekelstraat-Ter Veenlaan. De opkomst was groots!

Ruim 90 volwassenen en 38 kinderen hadden zich aangemeld.

Voor de kinderen stonden er o.a. spellen, een springkussen en een dj klaar om de kinderen te vermaken. Ook konden de kinderen een glittertattoo op hun arm laten zetten. Wat een feest was dat!

De buurtbewoners konden bijpraten en voor een aantal van hen elkaar voor de eerste keer ontmoeten. Gezeten aan de vele ronde tafels was het een gezellige drukte.

Rond 18.00 uur kon men langs het buffet en de bbq lopen voor overheerlijk bbqvlees, salades, fruit sauzen en stokbrood. Voor de drankjes kon men terecht bij de bar.

In verband met de weervoorspellingen werden de festiviteiten rond 22.00 uur gestopt. Gelukkig bleef het onweer uit en was alles snel weer opgeruimd!

Het bestuur bedankt alle helpende handen die bij de voorbereidingen, het opbouwen en afbreken van deze buurtbbq hebben geholpen. BEDANKT.

KLIK OP DE FOTO VOOR MEER FOTO'S

---

Samenwerking bij doppeninzameling Horizon - NMCX - Het Oude Buurtje

Al geruime tijd worden er in Horizon doppen van flessen, melkpakken, yoghurtpakken e.d. ingezameld. De afgelopen keer werd er zelfs 4520 kilo ingezameld voor een goed doel.

Door het stoppen van een vrijwilliger, die de doppen maandelijks wegbracht, werd Het Oude Buurtje benaderd of zij iemand wisten die dit wilde voortzetten anders zou Horizon hiermee moeten gaan stoppen.

Linda van der Voort, ambassadrice van Het Oude Buurtje voor NMCX (Centrum voor Duurzaamheid) heeft toen contact met NMCX opgenomen en zij kwamen met het volgende idee:

De doppeninzameling bij Horizon gaat gewoon door. Alle ingezamelde doppen worden maandelijks naar NMCX gebracht die de doppen ook gaat inzamelen voor 3 goede doelen. De doelen zijn:

• KIKA

• Stichting Blindegeleidehond

• En een project in de Haarlemmermeer. Op het moment van schrijven is dit doel nog niet bij ons bekend.

Om alle doppen op 1 plek te verzamelen heeft NMCX een super grote fles laten ontwikkelen (zie bijgevoegde foto). De oranje fles blijft voorlopig bij NMCX staan. Pim van der Voort (gastheer Horizon en bestuurslid van het Oude Buurtje) heeft aangegeven maandelijks de doppen van Horizon naar NMCX te brengen! 

---

Burendag 24 september 2016

Op zaterdag 24 september a.s. staat de activiteitencommissie van HOB weer klaar om mee te werken aan de landelijke Burendag 2016. Op het speelveld hoek Boekelstraat- Ter Veenlaan steken zij graag met veel buurtbewoners van 10.00 uur tot 14.00 uur de handen uit de mouwen om een vlaggenmast schoon te maken, en te plaatsen. Ook zal het HOB informatiebord geplaatst gaan worden op het speelveld.

De winnende inzending voor het informatiebord is ingestuurd door de heer Clay, woonachtig in de Kruislaan. Voorafgaand aan de burendag zal de heer Clay het informatiebord maken zodat het op de dag zelf geplaatst en geschilderd kan worden.

Velota, de heren in zonweren, en specialist in buitenkookartikelen is bereid gevonden om tijdens de lunch hun buitenkookartikelen te komen demonsteren. Wat zij gaan demonstreren blijft nog even geheim. Komt u ook langs voor een lekker hapje?

Voor de kinderen zal er een spelparcours worden uitgezet zoals o.a. reuzenjenga, cricket, blikgooien, jeu de boules en swingbal.

Helpende handen kunnen zich aanmelden via activiteiten@hetoudebuurtje.nl

Samen werken we aan HOB! U komt toch ook?

---

HOBbels

Keek op de Week - Heeft u vragen aan het bestuur van Het Oude Buurtje? Dit kan iedere woensdag 'live' van 09:30 tot 10:15 uur in de grote zaal van Horizon waar enkele bestuursleden klaar zitten om uw vragen of opmerkingen te beantwoorden. 

Jaarlijkse ledenbijdrage – Nog niet iedereen heeft de ledenbijdrage voor 2016 voldaan. Verzoek van de penningmeester om in uw administratie na te kijken of u uw contributie al heeft voldaan. Voor vragen neem contact op via penningmeester@hetoudebuurtje.nl

Binnentuin Horizon heropend - Op dinsdag 6 september jl. heeft Horizon de binnentuin feestelijk heropend. O.a. dementerende bewoners van Horizon kunnen nu ook van het zonnetje en de buitenlucht genieten zonder de kans te lopen om verdwaald te raken.

Vuilnisbak - Bij het bankje aan het voetbalveld (aan de achterzijde bij Hospice Bardo) is sinds kort een vuilnisbak geplaatst. We zijn hier erg blij mee! Het Oude Buurtje gaat zich nu hard maken om een ‘stenen’ looppad naar het bankje aangelegd te krijgen.

Intensieve schoonmaakbeurt - De gemeente heeft enkele weken geleden in onze buurt de goten en de wildgroei op de trottoirs zijn stevig aangepakt. Het ziet er weer top uit.

Vacature Secretaris - Wilt u vol enthousiasme ons HOB-bestuur ondersteunen? Stuur dan een mail naar secretariaat@hetoudebuurtje.nl.

Veeroosters - De veeroosters langs de Geniedijk zijn weer opgeknapt.

---

Het Oude Buurtje heeft een

WhatsApp BuurtPreventie

Klik hier om u op te geven

---

Over een maand is het herfst!

---