Beste reader reader

Dit is de nieuwsbrief van buurtvereniging Het Oude Buurtje. Gemiddeld eenmaal per maand voorzien wij u van nieuws betreffende Het Oude Buurtje. Mocht u geen nieuwsbrief willen ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven middels de link onderaan de nieuwsbrief. Wij hopen natuurlijk dat u de nieuwsbrieven waardeert.

Nieuwsbrief november 2016

---

Uitnodiging aan alle vrijwilligers in Haarlemmermeer!

Op zaterdag 10 december a.s. worden alle vrijwilligers in de Haarlemmermeer in het zonnetje gezet. Dan organiseert de VrijwilligersCentrale (VCH)de Vrijwilligers Verwendag. Doet u vrijwillgerswerk in Haarlemmermeer? Schrijf deze datum dan vast in uw agenda.

Workshops

Elk jaar organiseert VCH i.s.m. de gemeente Haarlemmermeer workshops om alle vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Dit maal kunt u een keuze maken uit workshops, zoals uw eigen wijn samenstellen uit meerdere druivensoorten of leer bijvoorbeeld de fijne kneepjes van het sushi maken (incl. proeven!) maak een eigen sieraad of neem een kijkje achter de schermen op Schiphol. Er is voor ieder wat wils.

Aanmelden

Via de website http://www.vchaarlemmermeer.nl/vrijwilligers/verwendag/ kunt u zich vanaf dinsdag 1 november 09.00 uur inschrijven op een workshop naar keuze. Meer informatie over de vrijwilligers verwendag is te vinden op www.vchaarlemmermeer.nl, of telefoonnummer 023-5698871 of via wilfred.debatsbosma@meerwaarde.nl

---

Herfstworkshop groot succes

Buurtbewoners en bewoners van Horizon met groene vingers verzamelden zich op zaterdagmiddag 29 oktober jl. in de grote zaal van Horizon. Onder leiding van Agnes de Bruijn werd er door de 24 aanwezigen tussen 14.30 uur en 16.00 uur hard gewerkt. In de herfstcreaties werden de volgende materialen verwerkt: pompoenen, hedra, vinca, lampionnetjes, besjes, hortensia’s etc. Er werd gestart met een kopje koffie of thee met een lekkere koek. De middag werd afgesloten met een drankje.  

Deze workshop krijgt een vervolg op zaterdagmiddag 17 december a.s. Agnes de Bruijn gaat dan met de aanwezigen een kerstworkshop doen. Noteer de datum alvast in uw agenda! Een uitnodiging volgt via de e-mail.

---

Oproep vanuit de wijk:
Leden bridgeclub gezocht!

Een buurtbewoner van het Oude Buurtje heeft de vraag gesteld of er belangstelling bestaat voor een bridgeclub! Het bestuur vindt dit een superleuk initiatief en wij spelen de vraag graag door in de wijk.

Lijkt het u leuk om te leren bridgen, kan u al bridgen en wilt u graag aanschuiven bij deze bridgeclub of wilt u meer informatie neem dan contact op met mevrouw M.J.Haverkort v.Wijngaarden,  Ter Veenlaan 23a  via tinyhaverkort@quicknet.nl  of via activiteiten@hetoudebuurtje.nl. De mogelijkheid bestaat om een dag en tijd met Horizon af te spreken.

---

Ideeënbus HOB geplaatst

Tijdens de burendag van 24 september jl. hebben buurtbewoners een ideeënbus opgeknapt. Deze hangt sinds kort naast de minibieb van HOB bij de hoofdingang van Horizon, Kruislaan 54. Heeft u vragen, opmerkingen, ideeën voor het bestuur en of de activiteitencommissie? We zien ze ze graag in de brievenbus!  

---

Oproep vanuit Horizon: Bezorgers gezocht!

Voor het rondbrengen van onze (dagelijks vers bereide) warme maaltijd in de wijk rondom Horizon zijn wij met spoed op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn dit 1 x in de 2 weken op zaterdag en zondag te doen.

Het betreft + 15 adressen per rit van ongeveer 15-20 km. U rijdt in uw eigen auto en ontvangt hiervoor een vergoeding van € 0,19 per km. Daarnaast staat er desgewenst ook voor u en eventueel uw partner een maaltijd klaar.

Bent u geïnteresseerd, of kent u iemand uit uw eigen omgeving die dit zou willen doen? Neem dan contact op met Michael de Zwart, hoofd Voeding Horizon.

Telefoonnummer: 023-5616000 (liefst na 13.15 uur), e-mail: michael.de.zwart@pcsoh.nl

---

Parkeerbeleid

Op maandag 31 oktober jl. werd door de gemeente een inloopavond georganiseerd over het parkeerbeleid. De nota over het beleid is te vinden op: haarlemmermeergemeente.nl/nieuws/parkeerbeleid-alleen-doen-wat-nodig

U heeft de mogelijkheid uw 'zienswijze', aanvullingen, kritiek en suggesties in te sturen voor 23 november 2016 via e-mail: autoparkeerbeleid@haarlemmermeer.nl

Uw zienswijze wordt opgenomen in de parkeernota die uiteindelijk voor goedkeuring naar de gemeenteraad gaat.

---

Schoen zetten voor de kinderen - Sinterklaas

Woensdagmiddag 30 november a.s. mogen de kinderen hun schoen komen zetten bij Horizon. Op zaterdagochtend 3 december 2016 kan de gevulde schoen weer worden opgehaald. Ook hiervoor geldt, noteer de datum vast in uw agenda. Een persoonlijke uitnodiging volgt via de e-mail.

---

HOBbels

-        Keek op de Week - Heeft u vragen aan het bestuur van Het Oude Buurtje? Dit kan iedere woensdag 'live' van 09:30 tot 10:30 uur in de grote zaal van Horizon waar enkele bestuursleden klaar zitten om uw vragen of opmerkingen te beantwoorden. 

-        Foto van de maand – HOB plaatst graag uw foto’s van ons buurtje op onze website www.hetoudebuurtje.nl.  U kunt ze doormailen naar secretariaat@hetoudebuurtje.nl

-        Meldingen gemeente - Meldingen over reparaties aan de weg/stoep en of andere zaken kunt u zelf doorgeven bij de gemeente via telefoonnummer : 0900 – 1852. Alle meldingen worden geregistreerd en u ontvangt bericht als de reparatie gedaan is.

-        Sint Maarten activiteit geannuleerd – De Sint Maarten activiteit die gepland stond voor de kinderen voor vrijdagmiddag 11 november a.s. in Horizon is door de activiteitencommissie geannuleerd.

-        Kerstborrel – Noteer dinsdag 20 december a.s. vast in uw agenda. Dit is de datum voor de kerstborrel en 25 jarig bestaan van de buurtvereniging. Een uitnodiging volgt!

-        HOB babybadcape – Er is weer een HOB baby blij gemaakt met een badcape. De familie Meijer uit de Burg. Jansoniushof kreeg uit handen van het bestuur op zondag 30 oktober jl. het cadeau overhandigt voor hun zoon Lucas. Wij wensen Lucas veel badderplezier!

---

Het Oude Buurtje heeft een

WhatsApp BuurtPreventie

Klik hier om u op te geven

---

Alweer bijna 2017!

---