Beste reader reader

Dit is de nieuwsbrief van buurtvereniging Het Oude Buurtje. Gemiddeld eenmaal per maand voorzien wij u van nieuws betreffende Het Oude Buurtje. Mocht u geen nieuwsbrief willen ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven middels de link onderaan de nieuwsbrief. Wij hopen natuurlijk dat u de nieuwsbrieven waardeert.

Nieuwsbrief december 2016

---

Uitbreiding bestuur!

Het bestuur is blij u te kunnen melden dat er twee buurtbewoners bereid zijn gevonden om functies binnen het bestuur van de buurtvereniging te vervullen.

Sandra Keukens gaat de functie van secretaris vervullen en Ronnie de Rooij treedt toe als algemeen bestuurslid en zal de activiteitencommissie ondersteunen.

Mocht er iemand bezwaar maken tegen de toetreding van beide buurtbewoners dan kunnen zij dit kenbaar maken via de e-mail naar voorzitter@hetoudebuurtje.nl.  Heeft het bestuur binnen twee weken na uitgifte van deze nieuwsbrief geen bezwaren ontvangen dan zullen zij worden geïnstalleerd. 

Notuliste

Geen bestuurslid functie, maar ook heel fijn om te melden is dat Ankie Duijn bereid is gevonden om tweemaandelijks de vergadering van het bestuur te notuleren, alsmede de jaarlijkse ledenvergadering. 

---

Uitnodiging Kerstborrel - 25-jarig bestaan buurtvereniging Het Oude Buurtje

Op dinsdagavond 20 december van 19.00 uur tot 20.30 uur wordt de jaarlijks terugkerende kerstborrel georganiseerd in de grote zaal van Horizon. Ook bestaat die dag de buurtvereniging precies 25 jaar. Graag heft het bestuur met u het glas. Daarna blikken we terug maar zeker ook vooruit op een actief en gezellig verenigingsjaar onder het genot van een glas gluhwein en of warme chocomel.

De HOB leden ontvangen een leuke attentie!  Welkom allemaal!

---

Reminder kerstworkshop zaterdag 17 december 2016

U kunt zich nog tot woensdag 14 december a.s. opgeven voor de kerstworkshop in de grote zaal van Horizon onder leiding van Agnes de Bruijn.

Aanmelden via activiteiten@hetoudebuurtje.nl of via de intekenlijst bij de receptie van Horizon.

---

Kerstboom

In 2015 stond er in de maand december op het speelveld van de Boekelstraat een mooie verlichte kerstboom. Ook dit jaar wilde het bestuur de traditie voortzetten, maar met in het achterhoofd het geploeter om de kerstboom weer weg te halen uit de zompige klei is er besloten om de bestaande vlaggenmast te verlichten via een Fairybel kerstboom (zie foto).  Gisteren is de verlichting ontstoken. De vlag zal gewassen worden en in januari weer worden gehesen.

---

Kerstbomen inzameling 7 januari 2017

Een datum om alvast in de agenda te noteren.

Op zaterdagmiddag 7 januari 2017 staat de activiteitencommissie tussen 13.00 uur en 14.30 uur  klaar om uw kerstboom in de container te gooien op de parkeerplaats hoek Ter Veenlaan/Boekelstraat.

De spelregels zijn hetzelfde als afgelopen jaar. 1 boom levert € 0,50 cent op en 1 bonnetje. Degene die de meeste bonnetjes verzamelt, wint de hoofdprijs. Prijsuitreiking is tussen 14.15 uur en 14.30 uur.

---

HOBbels

-        Keek op de Week - Heeft u vragen aan het bestuur van Het Oude Buurtje? Dit kan iedere woensdag 'live' van 09:30 tot 10:30 uur in de grote zaal van Horizon waar enkele bestuursleden klaar zitten om uw vragen of opmerkingen te beantwoorden. 

-        Foto van de maand – HOB plaatst graag uw foto’s van ons buurtje op onze website www.hetoudebuurtje.nl.  U kunt ze doormailen naar secretariaat@hetoudebuurtje.nl

-        Meldingen gemeente - Meldingen over reparaties aan de weg/stoep en of andere zaken kunt u zelf doorgeven bij de gemeente via telefoonnummer : 0900 – 1852. Alle meldingen worden geregistreerd en u ontvangt bericht als de reparatie gedaan is.

-        Verlichting Oude Raadhuis – Is het u al opgevallen dat het Oude Raadhuis weer mooi is uitgelicht?

-        Website Het Oude Buurtje – De website van HOB heeft aanpassingen ondergaan. Sinds kort kunt u ook de wijkkranten digitaal terug lezen.

-        Informatiebord – Het door meneer Clay gemaakte informatiebord zal op dinsdagavond 20 december tijdens de kerstborrel worden onthuld.

-        Update wijkschouw – Bij het voetbalveld achter Hospice Bardo gaat de gemeente opdracht geven om een deel van het hekwerk achter de doelen te verhogen tot 2 meter hoogte. Gezien de kleinschaligheid van het veld weet men nog niet of zij dat dit jaar nog kunnen uitvoeren of dat het 2017 wordt. De vleermuiskast wordt weer opgehangen. De gemeente heeft laten weten dat de hondenuitlaatroute niet wordt doorgetrokken voorbij de Ramaerstraat en dat zij het maaibeleid heeft aangepast. Ook heeft de gemeente al enkele keren opdracht gegeven om met een veegwagen door de wijk te gaan. Alles ziet er weer netjes uit.  De 'gesjorde' boom aan de Raadhuislaan is  voorzien van nieuwe steunpunten.

-        Bezorgers Horizon – Horizon zoekt nog naar bezorgers voor de warme maaltijden. Heeft u nog tijd over? Neem dan contact op met Michael de Zwart.

---

Het Oude Buurtje heeft een

WhatsApp BuurtPreventie

Klik hier om u op te geven

---

Namens bestuur en vrijwilligers van buurtvereniging

Het Oude Buurtje

---