Beste reader reader

Dit is de nieuwsbrief van buurtvereniging Het Oude Buurtje. Gemiddeld eenmaal per maand voorzien wij u van nieuws betreffende Het Oude Buurtje. Mocht u geen nieuwsbrief willen ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven middels de link onderaan de nieuwsbrief. Wij hopen natuurlijk dat u de nieuwsbrieven waardeert.

Nieuwsbrief mei 2017

---

Verslag informatieavond plannen Oude Raadhuis

Na de informatieavond van 24 april wachten we in spanning af hoe de toekomst van Het Oude Raadhuis zich verder ontwikkelt.

De presentatie van de gemeente en het verslag van de avond kunt u vinden op onze website: http://www.hetoudebuurtje.nl/horecabestemming-voor-het-oude-raadhuis/

---

!!

Deze maand zal de incasso van de ledenbijdrage voor de buurtvereniging weer plaatsvinden

 

---

Hondenpoep

Eén van de bewoners van het C.J. Kievitshof heeft aandacht gevraagd voor de hondenpoep op het looppad langs het water achter Hospice Bardo. Als eenieder zijn/haar verantwoordelijkheid neemt, ook op de losloopveldjes, dan wordt de wijk weer schoner en voor iedereen begaanbaar. Honden, wandelaars en spelende kinderen zien de schone paden en groenstroken als een opluchting.

---

Informatieve wandeltocht door Het Oude Buurtje

De activiteitencommissie van Het Oude Buurtje heeft het idee opgevat om een wandeling door het oude buurtje te organiseren onder de naam “De geschiedenis van Het Oude Buurtje".

We hebben de heer Klaas Korver (buurtbewoner en lid van HOB) bereid gevonden om tijdens een wandeling door ons buurtje te vertellen over de gebouwen die er vroegen waren of nog steeds zijn. Denk hierbij aan de winkels in de Kruislaan, de boerderijen aan de Hoofdweg, het oude zwembad en nog veel meer.

Als u zin heeft om mee te lopen en nieuwsgierig bent naar wat de heer Korver allemaal te vertellen heeft, dan bent u van harte uitgenodigd.

We verzamelen woensdagavond 31 mei 2017 om 19:45 uur bij ingang van Horizon aan de Ter Veenlaan 47-85.  Dan beginnen we met een kopje koffie in Atrium Fase 1 en starten daarna met de wandeling door de buurt. Na afloop kunnen we onder het genot van een drankje napraten over wat we gezien en gehoord hebben.

Lijkt het u leuk om mee te gaan, dan kunt u zich opgeven bij activiteiten@hetoudebuurtje.nl of via de intekenlijst bij de receptie van Horizon.

---

14 Juni 2017 Buitenspeeldag Het Oude Buurtje

Buurtvereniging Het Oude Buurtje organiseert op woensdagmiddag 14 juni a.s. de Buitenspeeldag speciaal voor de kinderen in de wijk in de leeftijd t/m 12 jaar.

De middag start om 13.15 uur en duurt tot uiterlijk 15.30 uur (in verband met de avondwandel4daagse). De locatie is op het speelveldje hoek Boekelstraat en Ter Veenlaan.

Om 13.15 uur wordt het startsein gegeven voor een speelparcours met o.a. blikgooien, reuze-jenga, jeu de boules, zeepschaatsen en nog veel meer!!

Aanmelden kan via: activiteiten@hetoudebuurtje.nl. Informatie is te vinden op de website:
www.hetoudebuurtje.nl en www.buitenspeeldag-jantjebeton.nl. Deze buitenspeeldag komt mede tot stand dankzij een financiële bijdrage van Jantje Beton. 

---

Appeltaartwedstrijd HOB is gestreden

De eerste appeltaartwedstrijd van het Oude Buurtje is gestreden en de winnaar is bekend. Maar liefst 15 taarten streden om de eer. Binnenkort een verslag, foto's en de uitslag.

---

Collecte Oranjefonds in Het Oude Buurtje

Vrijwilligers van onze buurtvereniging gaan van dinsdag 6 juni tot en met zaterdag 10 juni 2017 langs de deur om geld op te halen tijdens de Oranje Fonds Collecteweek. 

100% sociaal
Van het bedrag dat Het Oude Buurtje verzamelt gaat de helft naar de buurtvereniging. De andere helft is bestemd voor sociale organisaties in de provincie Noord Holland. Elke euro gaat 100% naar sociale initiatieven, 100% dichtbij. Mogen wij u vragen om klein geld (briefgeld mag natuurlijk ook) voor de collecte apart te houden zodat wij een mooi bedrag voor de buurtvereniging kunnen ophalen?

Heeft u in die week een paar uurtje tijd over en wilt u helpen collecteren? Meld u dan aan via activiteiten@hetoudebuurtje.nl. Vele handen maken licht werk!

Meer informatie over de collecte kunt u vinden op de website van het Oranje Fonds. https://www.oranjefonds.nl/oranje-fonds-collecte-2017

---

HOB-bels

Keek op de Week - Heeft u vragen aan het bestuur van Het Oude Buurtje? Dit kan elke eerste 1e woensdag van de maand 'live' van 09:30 tot 10:15 uur in de grote zaal van Horizon waar enkele bestuursleden klaar zitten om uw vragen of opmerkingen te beantwoorden. Of mail uw vragen aan voorzitter@hetoudebuurtje.nl

- Maaibeleid - Het nieuwe maaibeleid werp z'n vruchten af. Het gras ziet er veel beter verzorgd uit.

- Gesprek Gemeente - Op maandag 15 mei komen buurtverenigingen, wijk- en dorpsraden samen met de gemeente voor hun overleg dat 2x per jaar plaatsvindt.

- Website HOB - bekijk onze website eens! www.hetoudebuurtje.nl

Meldingen gemeente - Meldingen over reparaties aan de weg/stoep en of andere zaken kunt u zelf doorgeven bij de gemeente via telefoonnummer : 0900 – 1852. Alle meldingen worden geregistreerd en u ontvangt bericht als de reparatie gedaan is.

 

---

Het Oude Buurtje heeft een

WhatsApp BuurtPreventie

Klik hier om u op te geven

---
---