Beste reader reader

Dit is de nieuwsbrief van buurtvereniging Het Oude Buurtje. Gemiddeld eenmaal per maand voorzien wij u van nieuws betreffende Het Oude Buurtje. Mocht u geen nieuwsbrief willen ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven middels de link onderaan de nieuwsbrief. Wij hopen natuurlijk dat u de nieuwsbrieven waardeert.

Nieuwsbrief juli 2017

---

Buitenspeeldag HOB was top!

Woensdagmiddag 14 juni jl. hebben wij een zeer geslaagde buitenspeeldag gehad in ons Oude Buurtje.  Veel kinderen uit de buurt hebben deelgenomen en zelfs een aantal kinderen van buiten de buurt. In totaal zijn er zo’n 40 kinderen geweest die vol enthousiasme hebben genoten van o.a.  het blikgooien, het Jenga spel, de voetbaldoeltjes en de zeepglijbaan. Met dank aan de Dirk van de Broek voor het beschikbaar stellen van een groot deel van de versnaperingen aan deze super gezellige middag.

---


Nog niet alle leden hebben hun bijdrage aan de buurtvereniging voldaan.

De penningmeester verzoekt u vriendelijk de bijdrage spoedig over te maken.  

---


Voortgang verbouwing grote zaal Horizon

Hierbij informeren wij u over de voortgang van de verbouwing van de zaal/ het restaurant, de receptie en kapsalon van Horizon.

 In de afgelopen weken is er hard gewerkt en is er veel werk verzet. Nu de verbouwing in de afrondingsfase is, rest nog het schoonmaken en inrichten. De receptie is in de basis klaar.

Op maandag 10 juli zal de grote zaal voor een ieder weer toegankelijk zijn. De nieuwe receptie zal een paar dagen eerder in gebruik worden genomen.

Alvast voor in uw agenda: op woensdag 27 september wordt de zaal/ het restaurant feestelijk geopend! Over het programma zullen we u later informeren. 

---

Huisregels WhatsApp buurtpreventie

Ook in het Oude Buurtje is er sinds 2016 een Buurtpreventieapp. U kunt zich hierbij aansluiten via e-mail: whatsapp@hetoudebuurtje.nl.

Graag geven wij u de volgende huisregels mee.

 

Wanneer appt u de buurt?

WhatsApp buurtpreventiegroepen zijn extra ogen en oren voor de politie. Zodra u iets verdachts ziet of hoort, zoals (vermoedens van) inbraak, oplichting, vernieling, straatroof, bedreiging of mishandeling dan kunt u eenvoudig via uw WhatsApp groep een melding maken. Op die manier is iedereen bij u in de buurt direct op de hoogte.

U ziet een inbreker?

Bel dan direct 112 en plaats vervolgens een melding in uw WhatsApp groep, zo vergroten we samen de pakkans!

Maar, is het wel een inbreker, of? Er is niet één type inbreker. Inbrekers kunnen professioneel en georganiseerd bezig zijn, maar het kunnen ook jongens uit uw eigen buurt zijn die inbreken. Het belangrijkste om op te letten, is gedrag. U weet zelf wat ‘normaal’ gedrag is in uw wijk. De tijden en plaatsen dat er bekende, of juist onbekende mensen langslopen. De routes die gereden en gefietst worden. Plekken waar je stilstaat of normaal gesproken doorloopt. Daardoor valt gedrag dat afwijkt extra op. Denk hierbij aan speurend rondlopen, meerdere malen dezelfde route lopen, bij huizen naar binnen kijken, aanbellen, aan deuren of ramen voelen, om huizen heen lopen, gereedschap of een steen verstoppen (om later te gebruiken).

Wanneer u het zogenoemde onderbuikgevoel’ heeft dat er iets niet klopt, kunt u 1-1-2 bellen.

Wat wil de politie weten?

 Belangrijke dingen om door te geven aan de politie zijn: (ingeschatte) leeftijd, lengte, postuur, haarkleur en kapsel, bijzondere of opvallende kenmerken zoals een tatoeage, kleding, eventueel vervoersmiddel (merk, model, kleur en kenteken), of iemand alleen is of samen met anderen, of iemand bijvoorbeeld een tas of een ander voorwerp bij zich heeft. Bel dus 1-1-2. We komen liever een keer voor niets, dan een keer te weinig!

1-1-2 bellen heeft zin! Een belangrijk deel van de (heterdaad)aanhoudingen die de politie doet, is na 1-1-2-meldingen van burgers! Het aanhouden van een inbreker op heterdaad is zoveel gunstiger dan een inbraak achteraf oplossen. Niet alleen voor het (potentiële) slachtoffer van de inbraak, maar ook voor de politie. Het is moeilijk om inbraken op te lossen, zeker als er geen getuigen of sporen van de inbreker zijn. Bronnen : www.politie.nl, www.WABP.nl, www.haarlemmermeer.nl

---

Vakantietips!

Terwijl u lekker in bijvoorbeeld Zuid-Europa op het strand ligt, in de bergen wandelt of een museum bezoekt, wordt achter uw rug uw huis leeggehaald. De vakantieperiode is namelijk ook het hoogseizoen voor inbrekers. Hoe houdt u inbrekers buiten de deur?

 

 

Het relaxte vakantiegevoel slaat ineens om als u bij thuiskomst merkt dat er in uw huis is ingebroken. Weg kostbare spullen, zoals uw tv en computer. En weg spullen waar u dierbare herinneringen aan had. Hoe houdt u inbrekers buiten de deur?

Doen

• Vertel uw buren over uw vakantie en vraag om bij verdachte situaties de politie te bellen. Misschien willen ze af en toe ook uw gordijnen sluiten en openen.

• Stel een schakelklok in, zodat er ’s avonds licht brandt in uw huis.

• Laat uw brievenbus legen door familie of uw buren.

• Sluit uw huis goed af en controleer dit extra voor vertrek.

• Vraag familie, vrienden of goede bekenden om tijdens uw vakantie tijdelijk uw ‘rol van bewoner’ over te nemen.

• Heeft uw buurt een Whatsapp-groep? Stuur een bericht als u in uw buurt een verdachte situatie ziet.

• Meer tips om inbraken te voorkomen? Kijk op de website van het Politiekeurmerk.

Niet doen

• Wees voorzichtig met uitingen op Facebook, Twitter of Instagram. Bewaar het plaatsen van uw grappige foto’s of zonnige berichten aan het thuisfront voor later. Inbrekers zijn dol op deze ‘vertrouwelijke’ informatie!

• Spreek geen voicemail in met de mededeling dat u ‘er een paar weken tussenuit bent’.

 

---

Koninklijke onderscheiding oudste HOB lid

Het oudste lid van onze buurtvereniging Jan Tameris is op Nationale Veteranendag (24 juni), in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander, als één van vijf Nederlanders onderscheiden voor zijn actieve inzet in dienst van de vrede.

De heer Tameris kreeg het Mobilisatie-Oorlogskruis opgespeld door de minister van Defensie. Het Mobilisatie-Oorlogskruis is bestemd voor militairen en oud-militairen, die na 6 april 1939 en voor 20 mei 1940 ten minste 6 maanden in dienst waren. Of voor hen die na 9 mei 1940 en voor 19 mei 1940 in dienst waren buiten vijandelijk of door de vijand bezet gebied. 

---

HOB-bels

- Keek op de Week - Heeft u vragen aan het bestuur van Het Oude Buurtje? Dit kan elke 1e woensdag van de maand 'live' van 09:30 tot 10:15 uur in het restaurant van Horizon waar enkele bestuursleden klaar zitten om uw vragen of opmerkingen te beantwoorden. Of mail uw vragen aan voorzitter@hetoudebuurtje.nl

- Maaibeleid – Zorgt het groen voor een onveilige situatie of is het gras op een speelveldje te hoog? Geef dit door aan de gemeente via www.haarlemmermeergemeente.nl/taak/direct-melden

- Oranjefonds collecte – helaas is op het moment van schrijven de opbrengst nog niet bekend. In de volgende nieuwsbrief hopen we u meer te kunnen vertellen.

- Onkruid stoepen – afgelopen week heeft het bestuur contact opgenomen met de gemeente over het onkruid op de stoepen in o.a. de Ter Veenlaan en het Burg. Jansoniushof. Bedankt mannen van de afdeling Groen voor de snelle actie! 

- Mannengroep – ging 6 juli jl. pannenkoeken eten in Nieuw Vennep. Op 12 juli zal er een lezing gehouden worden over 'de afwikkeling van het ongeluk met het vliegtuig van Turkish Airlines'.

- Geslaagd na herexamen? – geef het door via voorzitter@hetoudebuurtje.nl en je ontvangt een verfrissende traktatie.

- Vakantie – Wij wensen u allen een prettige vakantie en een behouden terugkomst in ons Oude Buurtje.

- Nieuwsbrief augustus – de redactie gaat een maandje met vakantie. De volgende nieuwsbrief verschijnt in september.

- Buurtbbq – staat de datum van zaterdag 9 september al in uw agenda genoteerd?

---

Het Oude Buurtje heeft een

WhatsApp BuurtPreventie

Klik hier om u op te geven

---
---