Beste reader reader

Dit is de nieuwsbrief van buurtvereniging Het Oude Buurtje. Gemiddeld eenmaal per maand voorzien wij u van nieuws betreffende Het Oude Buurtje. Mocht u geen nieuwsbrief willen ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven middels de link onderaan de nieuwsbrief. Wij hopen natuurlijk dat u de nieuwsbrieven waardeert.

Nieuwsbrief oktober 2017

---

BuurtBBQ druk bezocht

Op zaterdag 9 september jl. was het weer zover! De jaarlijks terugkerende buurtbbq van Het Oude Buurtje!

Om 17.00 uur druppelden de eerste buurtbewoners het veld op bij de Boekelstraat-Ter Veenlaan. De opkomst was weer groots! Ruim 90 volwassenen en 18 kinderen hadden zich aangemeld. Vanwege de vele regen voorafgaand aan de bbq was er nog een grote partytent door de buurtvereniging aangeschaft. Gelukkig bleek dat we er niet met zijn allen in hoefde te zitten! Zelfs de zon was ons nog welgezind!

De kids konden zich vermaken met het maken van een bijenhotel, een disco en een springkussen. Ook konden de kinderen een glittertattoo op hun arm laten zetten. Zelfs volwassenen lieten een glittertattoo zetten.
De buurtbewoners konden bijpraten en voor een aantal van hen elkaar voor de eerste keer ontmoeten. Gezeten aan de vele ronde tafels was het een gezellige drukte.
Rond 17.30 uur kon men langs het buffet en de bbq lopen voor overheerlijk bbqvlees, salades, fruit, sauzen en stokbrood. Voor de drankjes kon men terecht bij de bar. En als toetje een heerlijk ijsje in diverse smaken.

Vanwege het jubileumjaar ontvingen de aanwezigen per adres een bijenhotel en of pot ja. De jam is gemaakt van het fruit vanuit de tuin aan de Geniedijk van buurtbewoner Franke van der Laan.
Het bestuur en de activiteitencommissie bedankt alle helpende handen die bij de voorbereidingen, het opbouwen en afbreken van deze buurtbbq hebben geholpen.
Ook een heel hartelijk dank aan alle sponsors die deze activiteit financieel mede mogelijk hebben gemaakt.

---

Zwerfafvalonderzoek 15 september 2017

Tussen 11.00 en 15.00 uur werd er een onderzoek gedaan naar zwerfafval. Het onderzoek werd gedaan door de bekende zwerfafvalraper Dirk Groot, alias de Zwerfinator. Samen met buurtbewoners registreert hij het zwerfafval via de app Litterati. De gegevens worden geanalyseerd waarna er op een later moment een gesprek volgt met bezoekers, omwonenden en andere betrokkenen over de resultaten: zo wordt gekeken hoe ze samen van de betreffende plek een nog mooiere prachtplek kunnen maken.

Bewoners van het Oude Buurtje hebben ook meegedaan met deze schoonmaakactie rondom praktijkschool de Linie! We hebben minimaal 194 stuks vuil rondom De Linie verzameld en opgeruimd!

---

Wijn proeven in Horizon

Op vrijdag 27 oktober 2017 wordt er van 19.00 uur tot 21.30 uur een wijnproeverij georganiseerd voor de leden van Het Oude Buurtje en bewoners van Horizon in restaurant ’t Kruispunt (voorheen grote zaal Horizon), Kruislaan 54 Hoofddorp.

Geen avond vol met stoffige theorie, maar gezellig doen waar het om gaat.......PROEVEN en ondertussen voorzien worden van achtergrondinformatie over verschillende wijnen.

Na afloop is er de gelegenheid om de geproefde wijnen tegen een gereduceerd tarief te bestellen.

De kosten voor deze avond bedragen € 16,50 p.p.

U kunt zich aanmelden via de flyer die u in de brievenbus heeft ontvangen.

---

Burendag 2017 in ons mooie Oude Buurtje! Klik hier voor de foto’s.

---

HOB-bels

- Vragenuurtje - Heeft u vragen aan het bestuur van Het Oude Buurtje? Dit kan elke 1e woensdag van de maand 'live' van 09:30 tot 10:15 uur in het restaurant van Horizon waar enkele bestuursleden klaar zitten om uw vragen of opmerkingen te beantwoorden. Of mail uw vragen aan voorzitter@hetoudebuurtje.nl

- Bladkorven - De bladkorven worden dit jaar weer via Meerlanden neergezet en beheerd. Vragen over de bladkorven kunnen ook daar worden gesteld. De lijst met locaties is opgevraagd, maar deze is nog niet ontvangen. Zodra wij deze lijst ontvangen geven we dat aan u door.

- Lage schoeiing – Er is melding gemaakt bij de gemeente over de te lage schoeiing bij het water aan de Raadhuislaan. 

- Straatnaambord - Het bord Engelmanstraat, dat nu in de Kruislaan hangt, wordt in de juiste straat opgehangen.

- Stalling fiets en brommer – Er is melding gemaakt van de fiets en de brommer die gestald stonden bij het speelveld aan de Boekelstraat. Deze zijn onlangs verwijderd.

- Parkeerdruk – Er is nog geen reactie ontvangen van de parkeermanager gemeente over wanneer we een gesprek kunnen aangaan over de parkeerdruk in Het Oude Buurtje. 

- Verkeersonderzoek - Dit jaar komt er nog een verkeersonderzoek in Het Oude Buurtje. De details volgen.

- Meldingen - Dringend verzoek: alle meldingen over losse tegels, verzakkingen in de weg of stoep, takken die in de weg zitten kortom alle ongemakken die verholpen kunnen worden door de gemeente doorgeven op: https://haarlemmermeergemeente.nl/taak/direct-melden

---

Het Oude Buurtje heeft een

WhatsApp BuurtPreventiegroep

Klik hier om u op te geven

---
---