Nieuws binnentuin Horizon

NIEUWSBRIEF No. 7

Wat is er weer veel gebeurd in de maand september!

In de tuin is e.e.a. weer zichtbaar veranderd. De technische dienst heeft er voor gezorgd dat:
a. het tuinhuis geplaatst is. Deze gaat o.a. gebruikt worden voor de opslag van de tuinmeubelen, parasols en de tuingereedschappen;
b. het elektrische zonnescherm in de tuin weer functioneel is. Het is zo aangepast dat het scherm van binnenuit kan worden bediend;
c. er in diverse vakken gras is ingezaaid.

De komende weken (in ieder geval voor eind oktober) zal de technische dienst ervoor zorgen dat de roze Magnolia, de geelkleurende Sierappel en de twee paarse Seringen worden herplaatst. Ook zal er een waterelement in de tuin geplaatst worden, geschonken door een bewoner.

Achter de schermen zijn leden van de werkgroep druk doende met crowdfunding/fondsenwerving. Halverwege september zijn alle crediteuren aangeschreven en dit heeft nu al geresulteerd in de bijdrage voor een beweegelement (vogel). Het Rabobankfonds heeft laten weten ook financieel te willen bijdragen. Zodra we daar meer van weten, stellen wij u hiervan op de hoogte.

Diverse instanties hebben aangegeven te willen helpen in de vorm van vrijwilligerswerk d.m.v. hulp bij het onderhoud van de tuin. Dit heeft de werkgroep doen besluiten om op korte termijn een meerjarig onderhoudsplan op te stellen.
Goed nieuws is dat de stand van de thermometer per 25 september 2019 is verhoogd naar € 72.103,00.
Een positieve stijging van € 1.415,70!

Ook de komende maanden staan er diverse acties op het programma.
Heeft u de leuke wijnflessen met geborduurde schortje en de geborduurde geurzakjes al zien staan/liggen op de witte tafel in de hal? Deze zijn gemaakt door vrijwilligster Lenie. Deze zijn voor een klein bedragje te koop.

Natuurlijk gaan we door met de flessenactie! De bak wordt regelmatig geleegd, blijf dus vooral lege statiegeldflessen inleveren!
Vergeet niet op woensdag 16 oktober a.s. tussen 10.00 en 16.00 uur naar de bazaar/rommelmarkt te gaan? Deze wordt georganiseerd in het Atrium fase 1 in Horizon. U kunt hier terecht voor o.a. kleine meubeltjes, bloemen, kaas, verkoop van broodjes haring en huisgemaakte erwtensoep maar ook de handwerkkraam en een creatieve kraam zullen hun spullen verkopen. Van tijd tot tijd zal het Rad van Avontuur draaien in ‘t Kruispunt. Er zijn weer leuke prijzen te winnen. U komt toch ook?

Gevraagd!
De werkgroep doet graag een beroep op u. Wij zijn op zoek naar stekken van winterharde, groenblijvende planten. Heeft u planten die versterkt kunnen worden? Neem dan contact op met Kees van Slooten.

De werkgroep vergadert weer in oktober. Heeft u vragen of ideeën geef ze dan door aan de voorzitter van de werkgroep Marco van Aalst.
Wilt u, of weet u iemand die nu alvast zou willen doneren?
Een donatie kan overgemaakt worden op rekeningnummer: NL59RABO 034 580 2829 t.n.v. Stichting PCSOH o.v.v. inrichten belevingstuin.
Een bijdrage doneren in het kistje in de hal kan natuurlijk ook!

Met fleurige bloemengroeten, Werkgroep ‘aanpassing binnentuin’

PS Heeft u eerdere nieuwsbrieven gemist? We verwijzen u graag naar het informatiebord in de hal.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.