Groot onderhoud traject Zuidtangent

Zoals reeds aangekondigd, voert KWS in opdracht van de Provincie Noord-Holland van 9 juli t/m 2 september 2018 werkzaamheden uit aan de busbaan tussen Haarlem en Schiphol. U zult hiervan mogelijk hinder ondervinden.

Traject

Het traject loopt vanaf de kruising van de busbaan met de Professor Eijkmanlaan te Haarlem, via Hoofddorp, tot en met de halte Handelskade te Schiphol. Door de werkzaamheden aan de busbaan in fases in te delen, blijft de hinder zoveel mogelijk beperkt. De busbaan is toe aan groot onderhoud. Zo worden de voegovergangen vervangen, de openbare verlichting vernieuwd en wordt er nieuw asfalt gelegd. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd, zodat de busbaan gereed is voor de toekomst en er de komende jaren weer zonder problemen gebruik van kan worden gemaakt.

Planning

De werkzaamheden worden in vier fases uitgevoerd, waarbij soms ook in het weekend wordt gewerkt.

Traject fase 1 loopt vanaf de kruising van de busbaan met de Professor Eijkmanlaan, te Haarlem, tot aan het Spaarne Gasthuis. De werkzaamheden zullen plaatsvinden van maandag 9 juli t/m zondag 22 juli.

Traject fase 2 loopt vanaf de kruising van de busbaan met de Waddenweg tot de Haya van Somerensingel. De werkzaamheden zullen plaatsvinden van maandag 23 juli t/m zondag 5 augustus. Traject fase 3 loopt vanaf de kruising van de busbaan met de Haya van Somerensingel tot de Spicalaan. De werkzaamheden zullen plaatsvinden van maandag 6 t/m zondag 19 augustus. Traject fase 4 loopt vanaf de kruising van de busbaan met de Spicalaan tot aan Handelskade Schiphol. De werkzaamheden zullen plaatsvinden van maandag 20 augustus t/m zondag 2 september.

Hinder
De werkzaamheden vinden niet gelijktijdig plaats, waardoor u op verschillende momenten hinder kunt ondervinden. U zult gedurende de werkzaamheden kunnen zien en horen wat er aan de busbaan gebeurt en mogelijk geluidsoverlast ervaren. Doordat kruispunten worden afgesloten en de bussen op de rijbaan rijden in plaats van de busbaan, bent u mogelijk langer onderweg om uw bestemming te bereiken. En omdat sommige buslijnen een andere route rijden, komen enkele haltes te vervallen en kan uw reistijd toenemen. Voor meer informatie over hinder, afsluitingen en/of omleidingen, verwijs ik u naar de factsheets in bijlagen.

Meer informatie

Om op de hoogte te blijven van de meest actuele werkzaamheden, kunt u de KWS App downloaden. Ga naar de uw Google Play Store of App Store en typ in uw zoekbalk KWS App in. U kunt de App gratis downloaden. 

Naast de KWS App kunt u tevens informatie vinden over het project op de website van de Provincie Noord-Holland en busmaatschappij Connexxion. Hier vindt u de meest actuele informatie over het project en de gevolgen hiervan.

www.noord-holland.nl/busbaan 

www.connexxion.nl/busbaan300 

Info Fase 1 (PDF)
Info Fase 2 (PDF)
Info Fase 3 (PDF)
Info Fase 4 (PDF)
Info tijdelijk vervallen bushaltes (PDF)

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.