Ontdek de verborgen schat van de Haarlemmermeer

Stichting Fort van Hoofddorp heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om het Fort van Hoofddorp open te kunnen stellen voor het publiek. Op 1 april 2020 zou het fort na een verbouwing en renovatie van bijna anderhalf jaar, eindelijk de deuren openen. Vanwege de maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, heeft de stichting het geplande feestelijke openingsweekend moeten uitstellen. Op de website kunt u altijd de meest actuele openingstijden lezen en de agenda met activiteiten inzien.

Bezoekersinformatie
Het hoofdgebouw is momenteel alleen middels een rondleiding te bezichtigen. Deze rondleidingen vinden elke zaterdag om 13:00 en/of om 16:00 uur plaats (op basis van belangstelling en beschikbaarheid). U kunt zich individueel of als groep inschrijven voor een rondleiding door een e-mail te sturen naar femme@fortvanhoofddorp.nl

Restaurant Vis aan de Linie is dagelijks geopend van 17-22 uur. Gedurende deze tijden kunt u tevens het buitenterrein bezoeken. Een tafel reserveren in het restaurant kunt u op de website van Vis aan de Linie.

Actueel
Smaakt naar meer – Duyck in het Fort

Op vrijdag 28 augustus was het eerste openluchtconcert een feit! Een samenwerking tussen Poppodium Duycker, Fort van Hoofddorp en Vis aan de Linie leverde een magische avond in het hart van de Haarlemmermeer. Dit zal een terugkerend begrip worden!

Van 5 t/m 13 september is het Fortenfestival – op alle forten van de Stelling van Amsterdam zijn activiteiten rondom het thema Fort&Vrij. Kijk hiervoor op de website van Stichting Liniebreed Ondernemen.

Gedurende 26 en 27 september is het feestelijke Openingsweekend. Zolang de maatregelen gelden, blijft bezoek enkel mogelijk na reservering. Aanmelden kan via het eerdergenoemd e-mailadres en vermeld in de mail ‘buur van het fort’.

Tijdens het openingsweekend bieden we op zaterdag een rondleiding met De Bubbel van Vrijheid van Corpus Acrobatics aan (aanvang rondleiding 16:00) en op zondag in samenwerking met Vis aan de Linie de eerste Vis&Fun. Reserveer hiervoor bij het restaurant desgewenst een heerlijk arrangement met een rondleiding en een energieke voorstelling vol magic & trucs. Rondleiding en voorstelling zonder diner kunt u reserveren via femme@fortvanhoofddorp.nl

Tot slot: van woensdag 2 september tot vrijdag 30 oktober is in Galerie De Meerse in het Cultuurgebouw de tentoonstelling ‘Eigentijds Erfgoed’ te bezoeken, met daarin onder meer de transformatie van Fort van Hoofddorp, waarvan foto’s, tekeningen en maquettes worden geëxposeerd door Podium van Architectuur.

Check voor meer informatie over activiteiten en programma’s onze website voor actuele info: www.fortvanhoofddorp.nl

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.