Fietsmaatjes start in Hoofddorp centrum

Fietsmaatjes genieten van het contact, het samen buiten zijn en bewegen.
Foto T. Vonk

Fietsmaatjes Haarlemmermeer officieel van start 
Samen met een maatje op een elektrische duofiets een rit maken in de Haarlemmermeer? Het kan vanaf 11 november. Gasten en vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de website: Fietsmaatjeshaarlemmermeer.nl.

Fietsmaatjes is bedoeld voor mensen die graag fietsen, maar dit alleen niet (meer) kunnen. Bijvoorbeeld voor ouderen, mensen met een beperking of mensen met dementie. Ook mensen die zich eenzaam voelen en van fietsen houden kunnen bij Fietsmaatjes terecht. Zij zijn de gasten. 
De comfortabele duofietsen hebben elektrische trapondersteuning. De vrijwilliger fietst en stuurt, en de gast kan meetrappen als hij of zij dat wilt. Door Fietsmaatjes hebben de gasten en vrijwilligers meer sociale contacten, zijn zij vaker buiten en zijn zij meer in beweging. Samen lekker fietsen en genieten! 

Na een halfjaar voorbereiding met een kleine groep enthousiaste vrijwilligers is Fietsmaatjes Haarlemmermeer nu op een punt dat er een solide basis staat waar de gast en vrijwilliger zich veilig en welkom kunnen voelen. De eerste duofiets is dankzij sponsoring van Zorg en Zekerheid aangeschaft en staat gereed voor gebruik. De eerste gasten en vrijwilligers hebben zich al gemeld, maar er is nog volop ruimte voor gasten en behoefte aan vrijwilligers.

Op 11 november wordt de eerste mijlpaal gevierd met de officiële opening van Fietsmaatjes Haarlemmermeer. Vanaf 10.00 uur is er de mogelijkheid om zelf een ritje met de duofiets te maken en om 10.30 uur zal de wethouder van Zorg en welzijn, mevrouw Charlotte van der Meij de eerste fiets officieel in gebruik nemen. De ambitie van Fietsmaatjes Haarlemmermeer is om in 2023 een tweede duofiets in Hoofddorp in gebruik te nemen en vervolgens uit te breiden met duofiets(en)en in Nieuw-Vennep. Het doel van Fietsmaatjes Haarlemmermeer is de komende jaren het duofietsen mogelijk maken in de gehele Haarlemmermeer. Om zo te kunnen groeien is financiering nodig. Fietsmaatjes Haarlemmermeer doet hiervoor een appèl op bedrijven, instanties en particulieren om de stichting, in het kader van maatschappelijk ondernemen, te steunen door middel van sponsoring, donaties en hulpacties. 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.