Groen voor Steen – ofwel Tegelwippen!

Wist je dat een groene tuin stress vermindert en zorgt voor meer geluk? Een groene tuin is ook koeler in de zomer: tegels houden juist warmte vast, terwijl groen schaduw geeft en vocht vasthoudt tussen de stengels. Met een groene tuin help je bovendien om de natuur te herstellen. Zonder tegels kan het regenwater beter in de bodem zakken en help je mee om wateroverlast te voorkomen.

Om de grauwe grijze tegels plaats te laten maken voor kleurrijke gezonde planten, heeft het Centrum voor Duurzaamheid NMCX een inspirerende wedstrijd gelanceerd met de welluidende naam: Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen.

Heb jij nog veel tegels in je tuin? Haal ze er dan uit en doe mee met het Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen!
Je kunt als (buurt)team meedoen, maar ook individueel. Een het mooie is: De gemeente haalt je tegels op!
Aanmelden kan via het inschrijfformulier op deze website: https://haarlemmermeerwaterproof.nl/tegelwippen/. Hier vind je ook alle informatie en antwoorden op vragen.

Doen hoor! Dan help jij ook mee om wateroverlast te bestrijden!

Wil je wel meedoen, maar weet je niet zo goed hoe? Stuur dan een mail naar info@haarlemmermeerwaterproof.nl, daar helpen ze je verder.

Het Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen en het programma Haarlemmermeer Waterproof zijn onderdeel van NMCX Centrum voor Duurzaamheid.