Op stap met polderecoloog Henk Nijenhuis

Wandeling_met_ecoloogWoensdag 21 oktober deed Polderecoloog Henk Nijenhuis ons buurtje aan om samen met belangstellenden een wandeling met uitleg door Het Oude buurtje te maken.
Aangekomen bij de plaats van aanvang – Centrum Horizon aan de Kruislaan 54 – zie ik een meneer op een fiets langsgaan. Zou dat ‘m zijn? Het weer is bar slecht en de buienradar geeft aan dat het alleen maar slechter wordt… Nogmaals komt de meneer op de fiets langs, en ja, stopt voor Horizon. Bent u..? Jawel, polderecoloog Henk Nijenhuis stelt zich voor en vertelt dat hij nog even een rondje door de wijk heeft gefietst; voorwerk én genietend van ons Oude Buurtje.
Buurtbewoners komen aangelopen, binnen zijn al enkele inwoners van Horizon die graag het verhaal van de polderecoloog willen horen. Ineens zijn daar wandelaars compleet met plu’s, regenkapjes en zuidwesters! Voorafgaand aan de wandeling volgt een korte intro door de polderecoloog met warme koffie verzorgd door Horizon voor alle aanwezigen in de grote zaal.

Helaas zijn er door het slechte weer een aantal belangstellenden die na de inleiding moeten besluiten niet mee te kunnen. Twaalf belangstellenden gaan te voet en te rolstoel de buurt in. We krijgen uitleg over de unieke bomen in ons buurtje, de opbouw, historie en herkomst van bomen en planten, de bloeiwijzen noodzakelijk voor bijen/insecten en bestuivingen, de nestelmogelijkheden voor vogels en vleermuizen, het groene gemeentebeleid t.a.v. de Geniedijk en nog veel meer. Tijdens de wandeling is er volop mogelijkheid voor vragen aan de polderecoloog en over en weer uitwisselen van ervaringen en buurtideeën. De belangstellenden krijgen waar voor hun doorzettingsvermogen! Er is zoveel verteld en besproken, dat na ruim anderhalf uur maar de helft van de wijk is doorlopen. Er wordt besloten af te ronden en Henk Nijenhuis geeft aan graag met ons een vervolg te plannen in het voorjaar-zomer seizoen.

Terug bij Horizon (wederom gastvrij onthaal met koffie!) wordt polderecoloog Henk Nijenhuis hartelijk bedankt door HOB en praat men nog even na. Het was een succes. De oudste deelnemer (94!) geeft aan de volgende keer weer mee te willen en er zijn twee wandelaars die zich direct als lid hebben aangemeld :-).

Verslag Larissa Dortland

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.