Proef Kruiswegshuttle van start

Op maandag 18 april 2016 start de Kruiswegshuttle. Met de Kruiswegshuttle kunt u reizen tussen het Spaarne Gasthuis, Hoofddorp Centrum en het NS station Hoofddorp. Deze shuttle is het resultaat van overleg tussen het actiecomité Behoud bushaltes 340 en gemeente Haarlemmermeer en betreft een proef tot 30 juni 2016.

 

Poster-Shuttle-bushokjes
De poster hangt al in de abri bij Houtwijkerveld

Uit de proef moet blijken of de shuttle in een behoefte voorziet en openbaar vervoer voldoende mogelijk maakt voor de vele oudere bewoners die gedupeerd werden door het wegvallen van de haltes Houtwijkerveld en RK Kerk aan de Kruisweg.

Helemaal tevreden is het actiecomité nog niet. Zo zijn zij niet blij met het feit dat er vooralsnog niet met de OV-chipkaart kan worden betaald. Ook worden de ritten niet getoond op de diverse informatieborden bij de haltes en in de verzorgingshuizen. De prijs van een rit is € 1,50, ongeacht de lengte van de rit. Deze prijs is vergelijkbaar met die van de OV-chipkaart (zonder kortingen).

De shuttle gaat alle dagen van de week rijden van negen uur ’s ochtends tot zeven uur ’s avonds. De shuttle doet de volgende haltes aan: Spaarne Gasthuis – Houtwijkerveld – RK Kerk – Van Stamplein – Wilhelminastaete (nieuw) – Station Hoofddorp vice versa.
De shuttle komt eenmaal per uur, maar op werkdagen zal deze samen met bus 401 (Bennebroek – Station Hoofddorp) een halfuursdienst gaan onderhouden. Het ene half uur komt de 401, het volgende half uur komt de Kruiswegshuttle. In het weekend rijdt de 401 niet, de Kruiswegshuttle wel!

De criteria wanneer de proef wel of niet is geslaagd zijn nog niet gecommuniceerd met het actiecomité, maar bepalend is in ieder geval uw belangstelling voor de shuttle. Maak er daarom veelvuldig gebruik van! Als de proef slaagt wordt deze blijvend en zal ook de OV-chipkaart op de shuttle zijn intrede vinden.

Haltetijden Kruiswegshuttle

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.