Rondleidingen Bloemenweide IJtochtzone, Houtwijkerveld en Jansoniusterrein

Al enige jaren voert Stichting MEERGroen met en voor de gemeente ecologisch beheer uit in en om Hoofddorp. Onderdeel van onze pogingen om met de bewoners maximale biodiversiteit en sociale betrokkenheid te genereren zijn de bloemenweides. Dat doen we o.a. vanaf 2007 in de IJtocht-zone in Overbos en Floriande, vanaf 2009 in Houtwijkerveld en vanaf 2018 op het Jansoniusterrein bij Hospice Bardo.

Die bloemenweides zijn in deze periode van het jaar in maximale bloei. Graag nemen we deze gelegenheid te baat om aan belangstellenden wat meer te vertellen over de te verwachten soorten insecten; hoe men zelf bloemenweides met allerlei soorten bloemen kan maken en hoe men zelf in de eigen tuin of omgeving – eventueel met en voor ons – aan mee kan werken. Stichting MEERGroen doet al het werk met vrijwilligers volgens een model, waarmee iedereen met welke kwaliteiten en beperkingen dan ook een steentje bij kan dragen en dit 7 dagen in de week.

De rondleidingen zijn:

Zaterdag 25 mei: 10:00 uur – Jansoniusterrein: verzamelen voor Hospice Bardo

Zaterdag 25 mei: 20:00 uur – Houtwijkerveld: verzamelen bij nr. 8

Maandag 27 mei: 20:00 uur – Fietstocht langs de 25 bloemenvelden van de IJtocht-zone in Overbos en Floriande.  Verzamelen 20 uur Ravensbos: autoingang

Groepen en mensen die op deze tijden niet kunnen, maar wel graag informatie willen, kunnen een aparte afspraak maken.

Voor meer informatie: Franke van der Laan: info@stichtingmeergroen.nl of 06-48226490

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.