Verhuizing gemeente vertraagd door coronamaatregelen

Door de verscherpte coronamaatregelen zijn de werkzaamheden aan de tijdelijke huisvesting van de gemeente vertraagd. Oorspronkelijk was het plan dat de gemeentelijke organisatie op 20 december zou verhuizen. Afspraken na 20 december 2021 en gepland op de nieuwe locaties, worden voorlopig dus nog in het bestaande raadhuis afgehandeld. 

Raadhuis langer in gebruik   

De vertraging van de verhuizing naar de tijdelijke huisvesting betekent dat het bestaande raadhuis langer in gebruik blijft. Wie een afspraak heeft gemaakt in Hoofddorp voor bijvoorbeeld een reisdocument of rijbewijs moet voorlopig nog in het raadhuis zijn. De gesprekken van sociale dienstverlening en leerplicht zijn de komende maanden ook nog in het raadhuis. Zodra bekend is wanneer de gemeente wel verhuist, wordt dit vermeld op de website van de gemeente. De gemeente zal alles in het werk stellen om via verschillende communicatiekanalen de inwoners te informeren. 

De gemeentelijke organisatie zou eind dit jaar verhuizen, dit omdat het raadhuis wordt gesloopt en er aan het Raadhuisplein een nieuw gemeentehuis wordt gebouwd. Hiervoor worden twee tijdelijke locaties, in Beukenhorst en de Polderlanden (in het winkelcentrum), door bouwbedrijven aangepast en ingericht. Door de aanscherping van de coronamaatregelen zijn er nu ook weer strengere richtlijnen van Bouwend Nederland. Dit betekent dat er veilig afstand moet worden gehouden en er minder mensen tegelijk aan het werk mogen. Het gevolg hiervan is dat de uitvoering van het werk langer duurt. Daarom kunnen de tijdelijke locaties van de gemeente niet op de geplande datum worden opgeleverd.