Buurtbeheer groenstroken Het Oude Buurtje

Per 1 september is door de gemeente een aantal groenstroken in buurtbeheer gegeven t.b.v. het burgerparticipatiemodel van Stichting MEERGroen. Over de IJtochtzone in Floriande en Overbos, is op 8 oktober reeds een buurtoverleg is geweest.

Over de natuurstrook achter Hospice Bardo (Burg. Jansoniushof) in het Oude Buurtje, het wijkgroen in Houtwijkerveld en het ‘stenenveld’ in Bornholm op het kruispunt bij de Brandweer is op woensdag 7 november met omwonenden en geïnteresseerden besproken wat er kan en gaat gebeuren.

Stichting MEERGroen is in 2011 opgericht en heeftten doel om zoveel mogelijk mensen te mobiliseren voor meer ecologisch en duurzaam beheer, meer sociale cohesie en maatschappelijke betrokkenheid. Met die reden is MEERGroen een ‘sociaal bedrijf’ met als doel actieve burgerparticipatie te stimuleren. Dat heeft tot dusver geresulteerd in 40 projecten in 6 gemeentes, waarin op jaarbasis ca 1000 vrijwilligers meewerken. Nu bijna alle groen buiten de siervakken en gazon in eigen beheer is, willen we alle mogelijkheden om daar iets moois leuks van te maken aangrijpen met alle omwonenden en geïnteresseerden. Omdat burgerparticipatie de basis van de werkwijze is, is er veel ruimte voor bijdragen en ideeën van mensen die daaraan meewerken.

Zoals MEERGroen dat ook op andere locaties (Park 2020 en Speelbos Meermond in Heemstede) doet, zijn dit soort plekken bij uitstek geschikt om er te spelen en er evenementen te organiseren zoals werkmiddagen al of niet met barbecue, oogst- en zaaidagen en al of niet met scholen, sociale werkplaatsen, rondleidingen, etc. Het is ook onze ervaring dat dit soort plekken voor de meeste mensen een totaal onbekende wereld herbergt, die met een beetje uitleg op een fascinerende en inspirerende wijze tot leven komt. 

Voor meer informatie:          

Franke van der Laan
Stichting MEERGroen

06-48226490

info@stichtingmeergroen.nl

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.