Ziekte velt iepenbomen

Op het veld van de Beekmanstraat zijn woensdag 23 augustus zes gigantische iepenbomen geveld door de iepenziekte. In de ochtend stonden zij nog schijnbaar volop gezond te genieten van de opkomende zon; enkele uren later waren de tientallen meters hoge bomen op zeer professionele wijze gerooid en bleef er een grote lege plek over.

De iepen in ons land worden bedreigd door de iepenziekte. Wanneer een boom besmet is, dan gaat deze er vrijwel zeker aan dood. De ziekte wordt overgebracht door een kevertje, die van de twijgen en bladeren eet. Alleen door zieke bomen direct na het zichtbaar worden van de aantasting te verwijderen en het hout op verantwoorde wijze onschadelijke te maken, is verspreiding van de ziekte tegen te gaan.

1 gedachte over “Ziekte velt iepenbomen”

  1. Beste Mensen, IK heb 3 jaar gewerkt aan iepen ziekte bestrijding. De bomen hadden wel een probleem., maar volgens mij was het geen iepen ziekte. BIj iepenziekte verdrogen de bladeren zo snel aan de boom dat ze al dorre vaantjes blijveen hangen aan de takken. Bij de ze bomen werden de bladeren geel en vielen af…
    mvg
    Franke van der Laan

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.