Bewonersavond renovatie Hoofdweg West goed bezocht

Een voorbeeld van een fietsstraat

De rijweg van de Hoofdweg Westzijde tussen Kruisweg en Paxlaan is aan groot onderhoud toe. Na het opknappen van de taluds en herstellen van de boombeplanting wordt in het voorjaar de rijweg aangepakt
De Gemeente Haarlemmermeer werkt op dit moment aan het
ontwerp van de Hoofdweg. Onderdeel van het ontwerp is ook de materiaalkeuze. Op de tekeningen die op de informatieavond werden getoond wordt gesproken over klinkerbestrating, maar de projectleider liet weten dat asfalt nu de voorkeur heeft. Diverse bezoekers van de avond lieten weten daar niet zo blij mee te zijn en de voorkeur te geven aan klinkers. Beide opties staan echter nog open.

De rijbaan krijgt een oranje fietsstrook in het midden van de rijbaan, een zogenaamde ‘fietsstraat’. Het zwaartepunt ligt dan ook bij het langzame verkeer, maar auto’s mogen als ondergeschikte weggebruiker gewoon gebruik blijven maken van de rijbaan. Bezoekers van de informatieavond maakten veelvuldig gebruik van de mogelijkheid een formulier in te vullen, waarop zij hun visie of ideeën kenbaar konden maken. Er kunnen dus nog op details wijzigingen plaatsvinden.

Ontwerpplan Hoofdweg Westzijde

Voor meer informatie over de plannen klikt u op: Naar meer info op website gemeente.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.