Rumoer rond Oude Raadhuis

De Raadhuislaan begint voortaan bij nummer 2. Het pand met nummer 1 is onlangs gesloopt. Hierdoor komen de naastliggende historische panden prominenter tot uiting. Het Oude Raadhuis zelf krijgt wellicht een andere bestemming op de begane grond, hetgeen bij de direct omwonenden onrust bezorgt. De bewoners vrezen parkeer- en geluidsoverlast.
 
Door de bestemming van het Oude Raadhuis te verruimen, kan de onderste verdieping van het pand een horecafunctie krijgen. Ook een combinatie met een kantoorfunctie is mogelijk. De gemeente is reeds in gesprek met een horecaondernemer. Met hem worden ‘verkennende gesprekken’ gevoerd.

Wethouder Adam Elzakalai (Ruimtelijke Ordening) noemt een eventuele horecafunctie een ‘mooie toevoeging aan het centrum van Hoofddorp’. Overigens worden niet de bouwmogelijkheden maar de gebruiksmogelijkheden groter. Het Oude Raadhuis is immers een rijksmonument.

Tegen de verruiming van het bestemmingsplan zijn 24 zienswijzen ingediend. Deze hebben vooral betrekking op verkeersaspecten en op die verruimde gebruiksmogelijkheden. Het college heeft zijn visie op deze zienswijzen gegeven. Het is nu aan de gemeenteraad om te beoordelen of aan de huidige bestemming van het Oude Raadhuis – maatschappelijke en culturele functies – ook een kantoor- en dienstverlenende functie wordt toegevoegd en of het college goed heeft gereageerd op de bedenkingen.

 

Terrastijden

Sommige bedenkingen betreffen de openingstijden van de terrassen. Het college heeft om die reden de regel dat deze vrijdag en zaterdag tussen 11.00 en 24.00 uur open mogen, veranderd in tussen 11.00 en 23.00 uur. Qua parkeren voorziet wethouder Adam Elzakalai geen problemen. Op het terrein van het Oude Raadhuis zijn negen plekken beschikbaar en op korte afstand worden ruim voldoende parkeerkansen geboden.

De bovenste verdieping van het Oude Raadhuis blijft gewoon in gebruik voor voorstellingen, films en concerten die Schouwburg De Meerse programmeert. Wethouder Adam Elzakalai denkt dat door de ruimere bestemming het bestaan van het gebouw veilig wordt gesteld. 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.