Werkdagen op Jansonius natuurstrook

Op de informatie avond over het in eigen beheer nemen van de Jansonius natuurstrook langs de Geniedijk, meldden zich 7 wijkbewoners om mee te helpen met Stichting MEERGroen. Op zaterdag 24 november was de eerste werkdag van 9 tot 14 uur. De zaken die het meeste aandacht vroegen was het riet in de ‘amfibieënpoel’ en het opknappen van een paar vakken met siergrassen.

Na een dagje lekker werken was er flink wat riet gemaaid en gehooid, zodat er weer doorzicht ontstond van de wijk naar de Geniedijk en ook de speelboom over de vijver kwam weer goed uit. (foto) De groep kreeg meer gedaan dan verwacht.  Er was ruim koek, cake en koffie van allerlei kanten om het gezellig te maken. Ook werd er een bijzonder struikje ontdekt tussen de ruigte: Gagel, waar vroeger bier mee gebrouwen werd en wat als pijnstiller een functie had bij bv kiespijn.

De volgende werkdag is 5 januari vanaf 9 uur tot zo lang het leuk blijft. Steeds verzamelen en koffie op Jansoniushof 35. Er is nog genoeg te doen aan nog meer riet, de fruitbomen en de bloemenweides. Meedenken en helpen hoe we dit terrein zo mooi mogelijk kunnen maken mag altijd: Er is een appgroep.

Aanmelden en info via
info@stichtingmeergroen.nl

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.